vorige
overzicht
volgende

Ik heb een naheffingsaanslag voor de btw gekregen – wat moet ik nu doen?

Een naheffingsaanslag voor de btw op de deurmat. Dat is misschien even schrikken. Maar het kan allemaal nog best meevallen.

Binnenkort verstuurt de Belastingdienst weer de naheffingsaanslagen voor de BTW. De Belastingdienst heeft een checklist gepubliceerd waarmee ondernemers kunnen bepalen wat er moet gebeuren als er een naheffingsaanslag BTW is ontvangen.

Om BTW-ondernemers te helpen is de checklist ontwikkeld. Via de checklist op de website van de Belastingdienst controleert de ondernemer in 3 korte stappen zijn naheffingsaanslag. Met de uitkomst kan hij opzoeken wat hij moet doen.

Waarom ontvangt u een naheffingsaanslag?

Omdat u volgens onze gegevens niet of te laat aangifte hebt gedaan. Of niet (volledig) of te laat hebt betaald. Het kan ook zijn dat u een suppletie hebt ingediend. Of dat u een startende ondernemer bent en u op papier btw-aangifte hebt gedaan.

Als wij geen btw-aangifte van u hebben, schatten wij hoeveel btw u moet betalen.

Daardoor kan het bedrag van de naheffingsaanslag behoorlijk hoog zijn. Het goede nieuws: doet u alsnog btw-aangifte over het tijdvak van de naheffingsaanslag, dan hoeft u niet het door ons geschatte bedrag te betalen.

U kunt zelf checken of de naheffingsaanslag klopt.

En dan zijn er 2 mogelijkheden. Óf er is aan uw kant iets niet goed gegaan, óf onze gegevens zijn niet juist. Check daarom uw naheffingsaanslag. Uw naheffingsaanslag checkt u in 3 stappen:

  • Kijk goed wat er op de naheffingsaanslag staat
  • Check of wij uw aangifte hebben ontvangen
  • Check of u hebt betaald en of u op tijd was

Hulp nodig met uw naheffingaanslagen? Neem contact op met BizzNizz Partners!