vorige
overzicht
volgende

Aanpassingen boekhoudpakket – BTW-tarief van 6% naar 9%

De Eerste Kamer heeft op 18 december ingestemd met ruim 60 belastingmaatregelen voor burgers en bedrijven. Het verlaagde btw-tarief wordt verhoogd van 6% naar 9%.

Hieronder volgen per boekhoudsysteem de benodigde aanpassingen en de wijze waarop wij  u hierin kunnen begeleiden. Klik op het logo van uw boekhoudpakket om te kijken of u alle benodigde aanpassingen gedaan heeft in de administratie(s).

Twinfield / Basecone

Voor Twinfield is het mogelijk om de BTW wijziging in 1 x door te voeren voor alle administraties. Deze actie zal Bizznizz Partners B.V. voor de administraties van haar klanten doorvoeren aan het einde van het jaar. Het gevolg hiervan is dat per 01-01-2019 het BTW laag tarief 9% zal zijn. De wijziging zal ook worden doorgevoerd in Basecone.

Klik voor meer informatie op onderstaand logo:In Twinfield heeft u mogelijkheid om de komende btw-verhoging over alle administraties heen in te voeren door een extra regel van 9% op de btw-laag codes. Op dit moment is Basecone nog niet ingericht voor deze aanpassing. Dat betekent dat wanneer u deze aanpassing nu al doorvoert, de ingangsdatum per direct wordt toegepast in Basecone.

Advies
Indien u gebruik maakt van de combinatie Twinfield & Basecone adviseren wij om vooralsnog de btw-wijziging niet in Twinfield door te voeren en hiermee te wachten tot de aanstaande Basecone release (uiterlijk beschikbaar voor gebruikers op 28 december) is doorgevoerd. Deze release zal uiteraard via de gebruikelijke kanalen aangekondigd worden. Maakt u gebruik van alleen Twinfield kunt u wel de wijziging doorvoeren.

Exact Online

Exact Online geeft aan in week 50 het nieuwe tarief te koppelen van 9% in het pakket. Er dient nog wel nagekeken te worden of de omschrijving en overige instellingen goed staan.

Klik voor meer informatie op onderstaand logo:Bizznizz Partners B.V. zal de omschrijvingen en instellingen voor haar klanten controleren, zodat de administratie up to date is voor het nieuwe boekjaar.

Accountview

In AccountView dient u een nieuwe btw-code aan te maken voor het nieuwe tarief. Vanwege de (mogelijke) consequenties adviseert en ondersteunt Visma Software Support niet het aanpassen van het percentage van bestaande btw-codes.

Klik voor meer informatie op onderstaand logo:Bizznizz Partners B.V. zal voor de administraties die worden gevoerd binnen Accountview de aanpassing doorvoeren. Indien men gebruik maakt van een eigen Accountview module, zal deze wijziging zelf doorgevoerd moeten worden. Bizznizz Partners B.V. kan u hiermee ondersteunen.

E-Accounting

In Visma eAccounting wordt de btw en de periode berekend op basis van de factuur- en boekdatum. Dit betekent dat als u een factuurdatum of boekdatum op of na 01-01-2019 gebruikt, automatisch het juiste percentage (9%) wordt toegepast. Ook blijft het mogelijk om na 1 januari nog te boeken op een datum voor 01-01-2019. Dan wordt automatisch het oude percentage (6%) toegepast.

Klik voor meer informatie op onderstaand logo:

E-Boekhouden

De btw-code voor 9% btw zal uiterlijk in december beschikbaar komen. Er wordt een functie ontwikkeld om uw gehele boekhouding eenvoudig op het nieuwe btw-tarief over te zetten. Bizznizz Partners zal deze overzetting verzorgen.

Klik voor meer informatie op onderstaand logo:Voor een goed advies over de btw-tarieven neem contact op met Bizznizz Partners (tel: 075 – 767 62 82 / e-mail: bizz@bizznizzpartners.nl).